Достапни линкови

Почна Третата светска конференција за меѓурелигиски дијалог


Третата светска верска конференција попладнево почна со пораки за значењето на дијалогот и толеранцијата во светот на различности, култури и религии.
Пред околу 250 учесници од сите континенти, верски претставници и професори-теолози, премиерот и покровител на конференцијата Никола Груевски рече дека индивидуалните човекови права и вредности се предуслов за просперитетни меѓучовечки, меѓурелигиски и меѓукултурни односи и дека дијалогот е механизам за нивна реализација.
XS
SM
MD
LG