Достапни линкови

Во Албанија работат за да преживеат 54 илјади деца


Во Албанија официјално се регистрирани вкупно 54 илјади деца на возраст од пет до 17 години, кои работат, јави МИА од Тирана.
Студијата изработена од Институтот за статистика потврдува дека 7,7 отсто од албанските деца на оваа возраст на територијата на целата земја, работат во земјоделството, трговијата, градежништвото, рударството.
Децата се принудени да работат секојдневно за да обезбедат минимални приходи за живот.
XS
SM
MD
LG