Достапни линкови

Романија - субвениции за малите и средни фирми


Парламентот во Букурешт
Малите и средни претпријатија во Романија ќе добијат финансиска помош до 200.000 евра од државата ако во следните три години создадат и зачуваат одреден број работни места.
Периодот за склучување на договорите е 2013-2014 година, а средствата ќе се исплаќаат во периодот од 2014 до 2016 година.
Владата во Букурешт очекува околу илјада компании да бидат субвенционирани.
XS
SM
MD
LG