Достапни линкови

Ставревски очечува зголемени инвестиции од Турција


Турција и Македонија немаат отворени парашања. Тие се две пријателски земји кои и во иднина ќе имаат исклучително добри стратегиски и политички и економски односи, оценува вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески кој престојува во Турција каде учествува на пролетните средби на Европската банка за обнова и развој.
Тој смета дека има добри можности за зголемување на инвестициите од Турција.
Годишното собрание на ЕБОР во Истанбул оваа година е посветено на растот, односно како да се поттикне економскиот раст. Посочи дека политиките што ги предлага ЕБОР за подобрување на бизнис климата Македонија ги спроведува со години.
XS
SM
MD
LG