Достапни линкови

Амнестирани 9 илјади затвореници во Азербеџан


Првата дама на Азербеџан Мехрибан Алиева и претседателот Илхам Алиев
Азербеџанскиот парламент ја одобри амнестијата на околу 9 илјади затвореници. Предлогот беше изнесен од страна на првата дама Мехрибан Алиева, која е и пратеник во Парламентот. Алијева изјави дека предлогот бил инспириран од 90 роденден на Хеидар Алиев, таткото на претседателот Илхам Алиев. Според неа, околу 2000 затвореници ќе бидат ослободени, а на другите 7000 ќе им биде скратена затворската казна.
XS
SM
MD
LG