Достапни линкови

ММФ-напредок во финансиското заздравување на Грција


Меѓународниот монетарен фонд соопшти денеска дека по изминатиот долг пат Грција бележи напредок во заздравување на своите државни финансии. Според фондот, по регистрираниот напредок Грција сега треба да работи на враќање на економскиот раст.
ММФ нагласува дека земјата во наредниот период ќе мора да продолжи со спроведувањето на структурните реформи, а најважно ќе биде да ја поврати довербата на кридиторите, како предуслов за економски раст.
XS
SM
MD
LG