Достапни линкови

Копје на новата зграда на Светскиот Трговски Центар во Њујорк


The 408-foot spire is hoisted up onto a temporary platform on the top of One World Trade Center in New York,
Последните делови на копјето се наместени на врвот на новата зграда на Светскиот Трговски Центар во Њујорк, а на врвот на 104-катницата се вее американското знаме.
Новата зграда се издигна на местото каде беа близначките згради на Светскиот трговски центар уништени при терористичките напади на Ал Каеда на 11 септември 2001 година од страна на мрежата на Ал каеда.
Кога ќе биде завршена се зградата со 541 метри се очекува да биде прогласена за највисоката во Соединетите Држави. Формалното отворање ќе биде во 2014 година.
XS
SM
MD
LG