Достапни линкови

ССМ го одбележува 1 мај со целогодишна работа


Живко Митревски, претседател на ССМ
Претседателот на Сојузот за синдикатите Македонија Живко Митревски по повод 1 мај изјави денеска дека денот на трудот ССМ го одбележува со целогодишна работа која дава резултати. Според него, ССМ постигнал конкретни резултати во заштита на работниците.
Тој порача дека нема отпуштања, нема намалување на платите и зголемување на старосната граница за пензионирање. Митревски изјави дека тоа се трите основни столба што се заштитени и ова е тоа што го почувствуваа работниците. Тој смета дека заштитата на правата на работниците најдобро се спроведува преку организирање и потпишување колективни договори.
XS
SM
MD
LG