Достапни линкови

Штрајк во железничкиот и поморскиот сообраќај во Грција


Бродовите и возовите во Грција денеска нема да сообраќаат, поради штрајк на вработените во поморскиот и железничкиот сообраќај. Станува збор за 24 часовен штрајк, објавен за Меѓународниот ден на трудот од двата најголеми синдикати во земјата - на вработените во приватниот сектор ГСЕЕ и во државниот сектор АДЕДИ. За денеска е планиран и протест пред зградата на Парламентот од прокомунистичкиот синдикат ПАМЕ.
XS
SM
MD
LG