Достапни линкови

НАСА ќе и плаќа повеќе на Русија за пренос на астронаути


Американската агенција НАСА ќе и плаќа на Русија повеќе за пренесување американски астронуати на Меѓународната вселенска станица. За транспорт на шестмина астронаути во текот на 2016 и 2017 година НАСА ќе и плати на Руската вселенска агенција 424 милиони долари. Тоа е за над 30 милиони долари повеќе од сегашната цена. НАСА се потпира врз руските ракети Сојуз за пренос на нејзини астронаути во Вселенската станица откако ги прекина летовите на спејсшатлите.
XS
SM
MD
LG