Достапни линкови

Кипарските пратеници го усвоија планот за спас на ЕУ


Редица на луѓе пред кипарска банка
Кипарските пратеници ги одобрија условите за финансискиот договор за спас со ЕУ и ММФ. На денешното гласање за предлогот гласаа 29 пратеници, а против 27. Кипарската влада предупреди пред гласањето дека економијата на земјата е во опасност.
Условите во договорот наложуваат штедачите со депозити поголеми од 100 илјади евра во двете најголеми кипарски банки да претрпат големи загуби.
XS
SM
MD
LG