Достапни линкови

Таџикистан-пресуда за затварање на невладина организација


Претседателот на Цивилно општество Мохинисо Хорисова
Таџикистанскиот суд ја потврди пресудата за затварање на невладина организација за човекови права. Претседателот на Цивилно општество Мохинисо Хорисова изјави денеска дека планира да поднесе тужба за одлуката на судот. Во јануари судот во градот Кујанд донесе одлука дека организацијата на Хорисова мора да биде затворена, бидејќи користела погрешна адреса во документите за регистрација и дека не успеала јасно да го дефинира нејзиното лидерство. Хорисова порача дека пресудата била политички мотивирана.
XS
SM
MD
LG