Достапни линкови

Нов медицински персонал пристигна на Гуантанамо Беј


Гуантанамо Беј
Дополнителен медицински персонал пристигна во американскиот затвор Гуантанамо Беј на Куба каде 100 тина од вкупно 166 затвореници штрајкуваат со глад поради нивниот не дефиниран затвор.
Имено, повекето затвореници се држат без обвинение. Штрајкот започна во Февруари и се ширеше меѓу затворениците од кои 21 примаат присилно храна преку инфузија.
Затворот беше отворен во 2002 и таму беа носени заробени лица при анти – терористички операции по нападите врз САД на 11 септември 2001 година.
XS
SM
MD
LG