Достапни линкови

ЕК ќе забрани употреба на пестициди?


Европската Комисија се очекува привремено да ја забрани употребата на пестициди кои се верува дека се штетни за пчелите и покрај несогласувањата меѓу земјите членки на ЕУ. На денешното гласање не беше постигнат договор за тоа дали да ја воведат забраната.
Меѓутоа дипломати соопштија дека гласањето ќе го отвори патот на ЕУ да наметне двегодишна забрана за употребата на пестициди, бидејќи 15 од 27 членки гласале за предлогот.
XS
SM
MD
LG