Достапни линкови

Нови гранични премини меѓу Хрватска и БиХ


Граничен премин меѓу БиХ и Хрватска
Два нови гранични премини, Затон Доли и Клек, беа отворени меѓу Хрватска и Босна и Херцеговина, јави Танјуг. Со изградбата на двата гранични премини се зголемени работните капацитети и бројот на транспортни писти за автомобили, автобуси и товарни возила.
Освен тоа се создадени подобри услови за работа и извршувањето на граничната контрола, која ќе обезбеди побрзо преминување на патниците преку граничните премини.
XS
SM
MD
LG