Достапни линкови

„Бедем“ му најавува отпор на Жерновски


Здружението „Бедем“ испрати отворено писмо до градоначалникот на општина Центар Андреј Жерновски во кое бараат тој да се откаже од неговата одлука за проектот „Скопје 2014“.
„Иако свесни дека остранувањето на спомен обележјата на истакнати македонски дејци не е во Ваша надлежност, Ви ставаме јасно до знаење дека доколку се дрзнете на ваков чекор ќе се соочите со жестока реакција на нас бранителите.“ наведуваат од „Бедем“ во писмото до Жерновски.
XS
SM
MD
LG