Достапни линкови

Мерките за штедење во Шпанија не даваат посакуван ефект


Биро за вработување во Бадалона, во близина на Барселона
Шпанија соопшти дека и се потребни уште две години повеќе за да го симне дефицитот на лимитот од 3 проценти што како цел го постави ЕУ.
Според Мардид, оваа година се планира тој да изнесува 6,3% па 5,5% во 2014 и 4,1% во 2015. За во 2016 се предвидени 2,7 насот. На ова се гледа како на призание дека мерките за штедење не даваат резултат како што се очекуваше.
XS
SM
MD
LG