Достапни линкови

Растат штедните влогови во Хрватска


Во Хрватска расте штедењето пари на граѓаните на орочените депозити и наспроти кризата, така што за еден месец се штедат над милијарда куни.
Кон крајот на февруари, граѓаните на Хрватска имаа орочени 141,8 милијарди куни, а еден месец порано, околу 140,9 милијарди. Во однос на минатата година, вкупниот износ на штедење е зголемен за 7,4 милијарди куни.
Во 2011 година месечно се штеделе околу 640 милиони куни, додека во првите два месеци во 2013 година заштедени се над две милијарди куни.
XS
SM
MD
LG