Достапни линкови

Богов: Фиксниот курс на денарот да не се менува


Димитар Богов, гувернер на Народна банка на Македонија
„Не доаѓа предвид промена на политиката на фиксниот курс на денарот“, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија Димитар Богов на Конференцијата „Поставеноста на политиките и глобалното окружување: нов консензус од кризата“ со која се одбележува 21 година од монетарното осамостојување на земјата.
Според Богов, фиксниот курс на денарот не е ограничувачки фактор за преземање неконвенционални мерки. Тој посочи дека од март штедењето на населението расте и натаму и оти е мошне стабилно, а очекува пораст на штедењето да има и кај компаниите.
XS
SM
MD
LG