Достапни линкови

Министерска средба за Авганистан


Министерска средба на таканаречениот Истамбулски процес за Авганистан започнува во казахстанскиот град Алмати. Министрите ќе разговараат за шестте области на соработка. Согласно соопштението на руското министерство за надворешни работи, теми на дискусија ќе бидат борба против илегална трговија, супресија на тероризам, зајакнување на регионалната инфраструктура, развој на регионална трговија, реакција на итни ситуации и соработка во областите на наука и култура.
XS
SM
MD
LG