Достапни линкови

Европскиот суд бара Романија да ги исплати граѓаните


Европскиот суд за човекови права
Eвропскиот суд за човекови права и наложи на Романија да плати еден милион и 277.194 евра отштета на своите граѓани по пресуди на тој суд во Стразбур. Од 128.100 тужби упатени во Судот во 2012 година, 8.700 биле од Романија со што државата е на шесто место по број на поднесени тужби од европски држави.
XS
SM
MD
LG