Достапни линкови

Светска банка против екстремната сиромаштија


Светската банка соопшти дека има за цел да ја елиминира екстремната сиромаштија во светот во наредните 17 години. Банката го усвои предлогот со кој ќе им се помага на оние лица кои живеат си помалку од 1,25 долари на ден. Според банката, во светот има околу 1,2 милијарда луѓе кои се екстремно сиромашни.
XS
SM
MD
LG