Достапни линкови

Пад на продажбата на европски автомобили за 10,2%


Продажбата на нови европски автомобили е во пад 18-ти месец по ред, а во март во однос на истиот месец лани е намалена за 10,2 насто. Асоцијацијата на европските производители на автомобили со седиште во Брисел, соопшти дека има пад на речиси сите поголеми европски пазари, а најдрастичен е во Германија, 17,1 насто. Само ви Велика Британија имало раст од 5,9 насто.
XS
SM
MD
LG