Достапни линкови

Попоски-остануваме посветени на реформите и добрососедските односи


Министерот за надворешни работи Никола Попоски
Министерот за надворешни работи Никола Попоски по повод објавувањето на Извештај на ЕК за Македонија изјави дека во него се рефлектирани мноштво резултати, факти и аргументи за донесување позитивна одлука за почеток на пристапни преговори на ЕУ со земјата на јунскиот Самит. Според него, владата останува посветена и фокусирана на реформите и на промоцијата на добрососедските односи.
Што се однесува до грчко-македонската разлика околу името, во соопштението е наведено дека владата сака што поскоро да се дојде до решение согласно демократските принципи и меѓународното право, во рамката поставена со резолуциите на ОН, Времената спогодба и пресудата на највисокиот меѓународен суд.
XS
SM
MD
LG