Достапни линкови

Црна Гора заврши уште едно поглавје за ЕУ


Црна Гора ги заврши преговорите по 26 поглавие со Европската унија кое се однесува на образованието и културата. Тоа е второ поглавие за кое Подгорица ги заврши преговорите со ЕУ. Во декември ЕУ и Црна Гора ги завршија преговорите за поглавието што се однесува на науката и научните истражувања.
Вкупно има 35 поглавија кои се со цел законодавтсво на земјата кандидат да биде во согласност со европското право. Црна Гора е кандидат за членство во ЕУ од 2010 година, а во јуни минатата година и беше одобрено да ги отпочне преговорите.
XS
SM
MD
LG