Достапни линкови

Забрзано топење на мразот на Антартикот


Австралиско-британски истражувачки тим соопшти дека летното топење на мразот на Антартикот е десет пати побрзо отколку пред 600 години. Во извештајот е наведено дека најбрзото топење на мразот се случило во последните 50 години. Според нив, тоа значи дека и најмал раст на температурите може да доведе до големо топење на мразот.
XS
SM
MD
LG