Достапни линкови

ФБИ можеби ќе покрене истрага за таџикистанските девојчиња


Американскиот амбасадор во Таџикистан Сузан Елиот
Американскиот амбасадор во Таџикистан Сузан Елиот изјави дека можеби ФБИ ќе покрене истрага за пронаоѓање на две таџикистански девојчиња кои се водат за исчезнати од крајот на март. Таа ја изнела можноста на средбата со таџикистанскиот министер за внатрешни работи Рамазон Рахимов со кого разговарала и за безбедноста и борбата со тероризмот.
Според неа, ФБИ има огромно искуство во пронаоѓање на исчезнати личноста и модерна технологија за таа цел. Коусинс Малика и Сабина Аралова за последен пат биле видени на 25 март.
XS
SM
MD
LG