Достапни линкови

Паркинзите во Скопје


Кога пред 3 години владата одлучи да дозволи увоз на стари возила, малку се размислуваше какви ефекти ќе има тоа врз Скопје, неговите улици и паркинзи. Владо Апостолов е на трагата на ново увезените 43.000 возила во Скопје. Каде се паркираат сиве овие автомобили, кому плаќаат, и кој ги гради скопските паркинзи? Во разговор со сегашни и бивши градоначалници, универзитетски професори и истражувачи на паркинг проблематиката се доаѓа до зачудувачки информации во однос на потрошените јавни пари, загрозената безбедност на граѓаните и квалитетот на животот во главниот град.Прилогот е дел од проектот - 10 независни истражувачки стории за капиталните проекти во Скопје.

XS
SM
MD
LG