Достапни линкови

Парковите во Скопје


Колку паркови се уништени во центарот на Скопје? Се контролира ли ширењето на градот кон Водно? Дали новите паркови можат да го надоместат уништеното зеленило? Бојан Стојановски разговара со универзитетски професори, лекари, активисти и обични граѓани во обид да ги скицира одлуките и процедурите за уништувањето на зеленилото, како и реакциите на засегнатите Скопјани. Проектот „СК Ретровизор" ја истражува отчетноста и транспарентноста на локалните власти во однос на јавните простори, пари и политики.Прилогот е дел од проектот - 10 независни истражувачки стории за капиталните проекти во Скопје.

XS
SM
MD
LG