Достапни линкови

Крвотокот на Градот


Дали да се купат автобуси од познат светски производител, автобуси од неевропско потекло, или автобуси од САНОС? Дали да се набават дводелни со капацитет до 150 патници, едноделни до 100, или двокатни до 80? СК Ретровизор ве навраќа на препукувањата меѓу тогашната централна и локална власт за да се открие што стои зад одлуката да се набават двокатни автобуси во Скопје. Александар Димитриески разговараше со бивши градоначалници, директори на јавни претпријатија, приватни превозници, сообраќајни инженери и обични граѓани за да ги собере на едно место аргументите за и против набавката на двокатни автобуси.Прилогот е дел од проектот - 10 независни истражувачки стории за капиталните проекти во Скопје.

XS
SM
MD
LG