Достапни линкови

Азербеџан-заканите од Иран за анексија не се сериозни


Азербеџанскиот министер за надворешни работи Елмар Мамадијаров изјави денеска дека неодамнешниот повик од иранските законодавци за анексија на делови од Азербеџан не треба да се сфати сериозно. Според него иранската влада нема да поддржи бесмислени идеи кои никогаш нема да произведат резултати. Реакцијата на Мамадијаров е по најавите дека иранските законодавци изготвуваат закон со кој ќе се бара ревизија на договорот од 1828 со цел да биде извршена анексија на јужен Азербеџан.
XS
SM
MD
LG