Достапни линкови

Рекордна невработеност во Грција 27,2%


Стапката на невработеност во Грција достигна нов рекорд и во јануари изнесувала 27,2 насто, или околу 6 насто повеќе во однос на истиот месец минатата година. Ова го соопшти грчката агенција за статистика, наведувајки дека најпогодени се младите. Кај грците на возраст од 15 до 24 години, стапката на невработеност е 59,3 насто. Грција е 6-та година во рецесија и е зависна од меѓународната финансиска помош.
XS
SM
MD
LG