Достапни линкови

Владата најави 1600 работни места за социјалните семејства


Премиерот Никола Груевски
Премиерот Никола Груевски најави денеска дека Владата ќе вработи 1.600 лица во јавниот сектор од социјално загрозени семејства. Според него, вработени ќе бидат по 400 луѓе од четири категории - долгорочно невработени, преку десет години, лица од многудетни семејства, лица од самохрани и еднородителски семејства, како и лица од семејства без ниту еден вработен.
Груевски порача дека при вработувањето ќе се примени принципот на еднаква и правична застапеност.
XS
SM
MD
LG