Достапни линкови

Кацин-договор во наjкус рок меѓу Приштина и Белград


Известувачот на ЕП за Србија Јелко Кацин
Известувачот на ЕП за Србија Јелко Кацин изјави денеска дека компромисот меѓу Белград и Приштина не мора утре да биде потпишан и дека тоа не е „денот Д“, но е од пресудна важност да се постигне договор во најкраток можен рок. Според него времето брзо истекува. Тој порача дека во досегашниот тек од дијалогот бил постигнат значаен напредок за на еден чекор до целта двете страни да се откажат од изнаоѓање на решение.
XS
SM
MD
LG