Достапни линкови

Откриени податоците на 130 илјади офшор сметки


Глобална новинарска истрага открила имиња на 130 илјади лица од 170 земји кои наводно ги ставиле своите пари на офшор сметки. Податоците беа соопштени од страна на Меѓународниот конзорциум на истражувачки новинари. На листата се наоѓаат имиња поврзани со сопругата на рускиот вицепремиер Игор Шувалов, азербеџанскиот претседател Илхам Алиев, неговата сопруга и ќерки.
Според конзорциумот, тие до податоците дошле преку 2 ипол милиони документи со кои биле откриени тајните канали на богатите кои го кријатнивните пари.
XS
SM
MD
LG