Достапни линкови

Три турски компании ќе инвестираат во Македонија


Слободна економска зона Бунарџик кај Скопје
Три турски компании од областа на медицината ќе инвестираат во Македонија. Вкупната инвестиција ќе биде 50 милиони евра отворени 600 нови работни места, од кои 350 во првата година од работењето. Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Македонија Висар Фида изјави дека компаниите Матек, Истем и Тотал ќе инвестираат во зоната Бунарџик во Скопје.
Тие на средбата со Фида во Анкара истакнале дека благодарение на можноста да се запознаат со инвестициските услови во Македонија донеле одлука да инвестирање во земјата.
XS
SM
MD
LG