Достапни линкови

ДИК ја разреши изборната комисија во Чаир


Седница на ДИК
Државната изборна комисија на денешната седница донесе одлука за разрешување на Општинската изборна комисија во Чаир и 13-те избирачки одбори, откако бил утврден поинаков резултат од дадениот во записникот. Членовите на ДИК заедно со претседателот Борис Кондарко се согласија дека тие утврдиле прекршување на постапката, но други надлежни органи треба да утврдуваат чија е вината.
Кондарко најави дека ќе бара разрешување и на околу 20-ина избирачки одбори за кои од страна на ДИК беа делумно прифатени приговорите и е донесена одлука за дисциплински постапки.
XS
SM
MD
LG