Достапни линкови

Истрага за причините за кризата во Кипар


Кипарскиот претседател Никос Анастасиадис
Кипарскиот претседател Никос Анастасиадис именува состав од тројца поранешни судии на Врховниот суд, кои ќе извршат истрага за причините поради кои земјата се наоѓа на раб на банкрот. Според него, обичните граѓани, кои на свој грб ја носат тежината на акциите и грешките на службените лица, сакаат да ги видат виновниците казнети.
Договорот меѓу кипарските власти и меѓународните кредитори предвидува големите штедачи во Народната банка да се соочат со сериозни загуби
XS
SM
MD
LG