Достапни линкови

Потрага по човечки остатоци на локацијата на Светскиот трговски центар


Локацијата на поранешниот Светски трговски центар во Њујорк
Властите на Њујорк соопштија дека се собираа остатоците од местото каде беше извршен нападот врз Светскиот трговски центар на 11 септември во 2011 година со цел да се идентификуваат повеќе човечки остатоци. Според нив, околу 60 камиони биле наполнети со граджен шут во последниве две години. На местото на кулите близначки се гради облакодер.
Околу 3000 лица загинаа во нападот, а досега се идентификувани 1634.
XS
SM
MD
LG