Достапни линкови

МОСТ-ДИК не е конзистентна во одлуките


Претседателот на МОСТ Дарко Алексов
Претседателот на МОСТ Дарко Алексов изјави денеска дека Државната изборна комисија не била на ниво на задачата на највисок изборен орган кој треба да се грижи за законитоста во спроведувањето на изборите. Според него, комисијата при одлучувањето по приговорите од политичките партии не била доследна и конзистентна во донесувањето на одлуките.
Алексов смета дека членовите на ДИК, наместо да се држат до предметот на расправа често пати држеле политички говори и застапувале политички ставови што е недозволиво за ваков орган.
XS
SM
MD
LG