Достапни линкови

Кремљ нема да им помага на штедачите кои имаат загуби во кипарските банки


Рускиот заменик премиер Игор Шувалов изјави дека Руската влада нема да преземе мерки со кои ќе им помага на граѓаните кои имаат пари во кипарските банки и кои ги изгубиле поради финансиската криза во Кипар. Жално е доколку некој изгубил пари во некоја од двете најголеми Кипарски банки, но Руската влада нема да преземе ништо во таква ситуација изјави Шувалов.
Според проценките, штедачите кои имаат влогови во вредност од над 100 000 евра може да загубат 60 проценти од вредноста на парите.
XS
SM
MD
LG