Достапни линкови

Јорданскиот крал му се заколна на новиот кабинет


Јорданскиот крал Абдула Втори
За прв пат јорданскиот крал Абдула се заколна на новиот кабинет предводен од премиерот Абдула Енсоур кој беше избран на почетокот на месецов од Парламентот. Претходно Енсоур ја извршуваше функцијата на привремен премиер до одржувањето на парламентарните избори во јануари, кои беа централен дел од политичките реформи во земјата.
Новиот кабинет е еден од најмалите во последните четири децении, бидејќи има само 19 членови.
XS
SM
MD
LG