Достапни линкови

Осуда на појавата на Антисемитски плакати во Белград


Властите во Белград најостро ја осудија појавата на антисемитски плакати изутрината на неколку места во центарот на градот, а со кои евреите се обвинуваат дека се одговорни за бомбардирањето на Југославија во 1999 година. Потпретседателката на Владата за евро итеграција Сузана Грубишиќ наведе дека Србија и Белград отсекогаш биле толерантни средини и дека не смее да им се дозволи на екстремни групи да заталкаат во идеологија на омраза.Абмасадата на Израел соопшти дека е непријатно изненадена со појавувањето на овие постери и ги повика државните органи да ги преземат сите неопходни мерки за да се приведат сторителите на овие акти.
XS
SM
MD
LG