Достапни линкови

Наградата на МИМ ќе го носи името на Никола Младенов


Никола Младенов
Наградата за најдобра истражувачка сторија што ја доделува Македонскиот институт за медиуми ќе го носи името на новинарот и сопственик на весникот Фокус Никола Младенов.
Во знак на почит кон делото на прерано починатиот колега Никола Младенов и неговиот огромен придонес за развојот на македонското новинарство, слободната мисла и демократијата во Република Македонија, Македонскиот институт за медиуми одлучи Наградата за најдобра истражувачка сторија на годината да го носи неговото име и да гласи - Награда за најдобра истражувачка сторија на годината „Никола Младенов“, се вели во соопштението од МИМ. Институтот ја доделува наградата од 2001 година.
XS
SM
MD
LG