Достапни линкови

Последен ден за договор за трговијата со оружје во светот


Преговорите за првиот обврзувачки меѓународен договор за регулирање на трговијата со оружје во светот завршуваат денеска во Обединетите нации. Дипломатите кои ги почнаа преговорите пред десетина дена изразуваат претпазлив оптимизам во врска со усвојувањето на конечниот договор. Имено, би можело да се случи некоја од земјите да го блокира неопходниот консензус за негово усвојување до крајот на денов.
XS
SM
MD
LG