Достапни линкови

Лимитиран износот за повлекување депозити од кипарските банки


Банките во Кипар денеска треба да продолжат со работа, откако десет дена беа затворени со цел да се спречи повлекување на депозити по договарањето на контраверзниот план за спас на земјата од банкрот. Министерството за финансии издаде декрет со стриктни правила, според кои штедачите немаат право дневно да повлечат повеќе од 300 евра од банките а забрането е и кеширање на чекови и користење на кипарски кредитни картички во странство.
XS
SM
MD
LG