Достапни линкови

Путин-земјите членки на БРИКС да ги искористат сопствените ресурси


Рускиот претседател Владимир Путин
Рускиот претседател Владимир Путин по денешната средба на земјите-членки на БРИКС во Дурбан изјави дека со цел да се надминат негативните тенденции на глобалните пазари тие треба максимално да ги искористуваат сопствените ресурси и можности.
Според него, земјите треба заеднички да инвестираат и да започнат мултилитерални бизнис проекти за да ја подобрат и прошират меѓусебната економска соработка. Земјите членки на БРИКС на Самитот начелно се договорија да основаат банка за развој.
XS
SM
MD
LG