Достапни линкови

Кипарските банки ќе го ограничат износот за подигање пари


Луѓе чекаат пред банкомат во Кипар
Кипарските власти планираат да го ограничат дозволениот износ за подигање од банкарските сметки, на само еден ден од отворањето на банките во земјата. Според банкарски службеници, целта на ограничувањето ќе се однесува на трансакции на средства од двете најголеми кипарски банки со цел да се спречи прекумерното повлекување пари.
Кипарските банки планираат и дневниот лимит за повлекување пари од банкоматите да се зголеми од 100 на 300 евра. Кипарските банки се затворени речиси две недели.
XS
SM
MD
LG