Достапни линкови

Преговори меѓу Киргистан и Узбекистан за границата


Мапа на границата меѓу Киргистан и Узбекистан
Дводневните преговори меѓу Киргистан и Узбекистан за прашања поврзани со границата меѓу двете земји започнаа денеска во Ташкент. Вицепремиерите на Киргистан и Узбекистан, Шамил Атаханов и Рустам Азимов ги водат разговорите. Судирите меѓу локалните узбекистански жители и киригистанските чувари на границата еруптираа во почетокот на јануари.
XS
SM
MD
LG