Достапни линкови

МОСТ-мирна атмосфера и голема излезност на изборите


Извршниот директор на Граѓанската асоцијација МОСТ Дарко Алексов
Извршниот директор на Граѓанската асоцијација МОСТ Дарко Алексов изјави денеска дека гласањето на првиот круг од локалните избори било спроведено во мирна атмосфера и со голема излезеност на граѓаните.
Според него, најчести нерегуларности за кои известувале 3.332 набљудувачи на МОСТ се групно и семејно гласање, некористење на УВ-лампата, фотографирање на гласачките ливчиња и евидентирање на гласачите од страна на партиските набљудувачи на самото гласачко место.
XS
SM
MD
LG